Mordet på Bellmansplan skedde mitt på eftermiddagen, och det fanns gott om vittnen till händelsen – bland annat barn…

18-åring åtalas för mordet på Bellmansplan i Eskilstuna – Offret sköts med nio skott

I våras sköts en man i 25-årsåldern till döds på Bellmansplan i Eskilstuna. Nu åtalas en 18-årig man som misstänkt för mord.

Det var en eftermiddag i maj som Polisen larmades till Bellmansplan. Något senare kunde man konstatera att en man i 25-årsåldern hade avlidit. Han hade skjutits till döds på öppen gata (se tidigare artikel).

Firade sin födelsedag i häktet

Efter en tid greps en då 17-årig yngling. 17-åringen häktades senare av Eskilstuna Tingsrätt – det på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott (se tidigare artikel). Under tiden i häktet har mannen nu hunnit fylla 18 år.

Ren avrättning

Mordet på Bellmansplan har betraktats som en ren avrättning. Enligt åtalet ska gärningsmannen på nära håll ha avlossat minst nio skott. Skotten har tagit mot offrets huvud och kropp när han låg på marken.

Under torsdagen lämnades åtalet in mot 18-åringen vid Eskilstuna Tingsrätt. Han åtalas nu för mord och grovt vapenbrott. Den unge mannen nekar dock till brott.

Efter mordet vallfärdade människor under lång tid till mordplatsen. Det för att visa sin sorg och avsky mot det hänsynslösa vansinnesdådet.

You May Also Like