Under natten mot idag torsdag har Polisen ägnat sig åt förhör och dörrknackning i området…

Skottlossning mot bostad i Strängnäs i natt

Strax efter klockan tre natten mot idag torsdag fick Polisen ta emot flera samtal om höga smällar i stadsdelen Ulvhäll i Strängnäs. När polis kom fram till platsen hittade man spår som tyder på att någon eller några i nuläget okända gärningsmän skjutit mot en bostad.

– Vi har inlett en förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott, säger Torbjörn Lindqvist på Polisen.

Brottsplatsen spärrades av

Ingen person ska ha skadats i samband med nattens händelse. Platsen spärrades under natten av för teknisk undersökning. Under natten har också andra utredningsåtgärder pågått, såsom förhör, dörrknackning i området med mera.

Brottsplatsen spärrades under natten av för en teknisk undersökning.

Skotthål i fönster

På den aktuella adressen har Polisen anträffat spår som tyder på att någon eller några skjutit skarpt mot bostaden. Det rör sig bland annat om hål i något fönster, enligt Polisen. Det ska ha funnits personer inne i bostaden när skottlossningen inträffade, men ingen ska alltså ha skadats.

Söker vittnen

– Vi är angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen till nattens händelse, eller med personer som kan lämna andra uppgifter eller iakttagelser som kan sättas i samband med skottlossningen i Strängnäs. Det kan exempelvis röra sig om iakttagelser av personer eller bilar som rört sig i området vid tiden för händelsen. Personer som kan lämna uppgifter ombedes att ringa oss på telefonnummer 11414, säger Torbjörn Lindqvist på Polisen.

Brottsrubriceringen i nuläget är alltså mordförsök och grovt vapenbrott.

You May Also Like