Bildskapare. Jorono / Pixabay.

Palestinska Rabab: “Låt dem inte slå ner dig!”

eFOLKET publicerar här ett tal som hölls av palestinska Rabab vid manifestationen i fredags på Fristadstorget i Eskilstuna. I sitt tal uppmanade hon oss alla att inte låta oss slås ner av hetsen mot dem som står upp mot den israeliska regeringens folkmordspolitik.

Kära vänner, vi har samlats här idag för att visa vår solidaritet med det Palestinska folket i Gazaremsan. Gazaremsan är en smal kustremsa utmed Medelhavet som hav varit ockuperad, belägrad och bombad av Israel i årtionden. Gazaremsan är hem för 2,3 miljoner människor som lever under svåra förhållanden, utan tillgång till rent vatten, el, sjukvård eller utbildning. Gazaremsan är ett fängelse i det fria, där människors rättigheter kränks varje dag.

Vi är här för att säga till världen att vi inte accepterar denna orättvisa. Vi är här för att kräva att Israel lyfter sin blockad av Gazaremsan och upphör med sin militära aggression. Vi är här för att stödja det palestinska folkets rätt till självbestämmande och frihet.

Vi är här för att visa att vi bryr oss om Gazas barn, kvinnor och män som lider av våld, fattigdom och förtryck. Vi är här för att säga att Gaza inte är ensam.

Men vi vet också att vi har rättvisan på vår sida.

Vi vet att vi har historien, moralen och folket på vår sida.

Vi vet att vi inte är de första eller de sista som kämpar för Gazas befrielse.

Vi vet att vi är en del av en global rörelse som strävar efter fred, rättvisa och mänsklighet,

Att kritisera ockupationsregimen i Palestina är INTE antisemitism. Låt dig INTE skrämmas eller tystas! Låt dem INTE slå ner dig! Låt dig INTE nedslås av förtrycket! Låt oss bli fler motröster!

Därför uppmanar vi er alla att höja era röster, skyltar och fanor. Låt oss visa vår styrka och vår beslutsamhet. Låt oss skicka ett tydligt budskap till världen: Gaza lever, Gaza kämpar, Gaza segrar!

Tack för att ni lyssnade.

Rabab

Läs också:

Igår lade USA in sitt veto mot eldupphör – Protester mot terrorbombningarna världen över – också i Eskilstuna

You May Also Like