Här inne mellan höghusen på Brunnsbacken grep Polisen trion…

Pistolman gripen på Brunnsbacken i Eskilstuna

Polisen fick under tisdagskvällen ett samtal från en person som sett en man plocka fram ett vapenliknande föremål. Det ska ha skett på en gata i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna.

Flera patruller skickades till platsen för att spana efter den misstänkte pistolmannen. Polisen fick senare en visuell kontakt med den misstänkte mannen, men då på en innergård på Brunnsbacken/Bellmansplan. Där kunde den misstänkte mannen gripas ihop med ytterligare två män som mött upp i bil.

– De tre männen är nu misstänkta för grovt vapenbrott, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Teknisk undersökning av bilen

Ingen person ska ha blivit skadad såvitt Polisen känner till. Det har ännu inte konstaterats om det skett någon form av skottlossning, men i nuläget finns det inget som tyder på det. Polisen arbetade under tisdagskvällen vidare med  bland annat sökhundar och teknisk undersökning av bilen som de två andra misstänkta personerna färdades i.

Uppdatering onsdag eftermiddag (17/8)

De tre män i 20-årsåldern som under tisdagskvällen greps misstänkta för grovt vapenbrott i Eskilstuna, har nu försatts på fri fot. De är dock fortsatt misstänkta. Det meddelar Eskilstunapolisen. Samtliga tre personer är kända av Polisen sedan tidigare ärenden.

You May Also Like