Musiktips i juli

Sommaren är förknippad med turnéer och festivaler, men det släpps ändå mycket intressant musik också. Jag har spanat in några av mina stora favoriter som släppt nytt under juli.

No Fun At All – It’s Not A Problem

Skinnskattebergs stoltheter, No Fun At All, är på väg att släppa sitt sjunde album, “Seventh Wave”. Det är inspelat i Millencolins gitarrist Mattias Färms studio. No Fun At All bildades 1991, deras senaste album “Grit” släpptes 2018. “It’s Not A Problem” är den första singeln från det kommande albumet och den låter ungefär som de alltid gjort, som en blandning mellan Bad Religion och Pennywise. Det är kanske just det jag gillar med No Fun At All, de kör tryggt vidare på sitt vinnande koncept.

Quilty – Out On The Ocean (Live)

I början av 2020 var Quilty ute på sin Out On The Ocean-turné, sen kom en pandemi i vägen. Jag hade tur som hann se dem på Royal i Eskilstuna innan de fick ställa in resten av turnén. Under 2022 har turnén fortsatt och nu har de även släppt den här liveskivan med låtar från konsertprogrammet. Här bjuds vi på sea shanties, ballader och emigrantvisor “med Atlanten som fond”. Quilty består av fyra otroligt skickliga musiker som gör bandet till ett av de bästa inom irländsk folkmusik. Skivan innehåller 14 låtar ren perfektion.

Ola Aurell – Ta med en incel hem ikväll

Ola Aurell är den klaraste lysande stjärnan på komikerhimlen. Hans ordtrollande är magnifikt, hans hjärna måste vara riktigt förvriden, på ett bra sätt, och hans sång påminner om, kan jag tänka mig, hur en finurlig blottare skulle låta. Olas texter och låtar är gjorda med så mycket finess och humor, ta bara raden: “Ta med en incel hem ikväll, och gör han snäll, det kan du väl, för annars väljer han bordell slash terroristisk incelcell”. Även om vissa texter kan vara under bältet är det långtifrån buskis, det här är humor på riktigt.

 

You May Also Like