Björktorpsskolan i Nyfors i Eskilstuna…

Pågående inbrott på skola i Eskilstuna stoppades av väktare

Under natten mot tisdag larmade väktare Polisen om att någon verkade ha gjort inbrott på Björktorpsskolan i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Väktaren hade fått syn på två personer som hade sprungit från skolan. Väktaren fick dock inte själv tag i förövarna.

Polisen var snabbt på plats vid Björktorpsskolan. Även polispatrullen såg två personer som sprang, varav en kunde stoppas och kontrolleras. Det handlar om en kille i 15-årsåldern som i samband med det blev misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk. Han fick följa med för provtagning. Det kommer också att undersökas eventuell koppling till inbrottet.

– Ett fönster var krossat på skolan och det låg flera TV-apparater innanför på golvet, berättar Polisens presstalesperson, Björn Öberg.

Pojken hemkörd till sina föräldrar

Polisen sökte under natten av lokalerna och dokumenterade omständigheterna för en anmälan om stöld genom inbrott. På grund av pojkens låga ålder blev han hemkörd till sina vårdnadshavare. Han är dock i nuläget misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk, men Polisen kommer även att kolla om det kan finnas kopplingar till det pågående inbrottet på Björktorpsskolan.

Väktaren stoppade förmodligen inbrottet

– Den väktare som först såg det pågående inbrottet och de två förövarna är troligtvis den som satte stopp för det hela, säger Polisen.

You May Also Like