Quilty livade upp Royal till max

Ett hundratal människor hade tagit sig till Royal under söndagskvällen för att avnjuta irländsk folkmusik i världsklass. Quilty är ute på sin saltstänkta Out on the ocean-turné och gjorde som vanligt ett bejublat framträdande i Eskilstuna.

Med fokus på havet och framför allt olika livsöden kopplade till havet ställde sig ett alltid så entusiastiskt Quilty på Royals stora scen. Jag förstår att de är nominerade som årets grupp på Folk & Världsmusikgalan, för den glädje och energi de sprider under sina konserter är mer eller mindre oslagbar.

Irländsk folkmusik går alltid hem i stugorna men Quilty bjuder på så mycket mer. För det första är deras arrangemang riktigt snygga och välarbetade, deras stämmor lika så. För det andra bjuder de in publiken genom att presentera låtarna på ett sätt som skapar intresse, ofta med både allvar och humor. Dessutom tullar aldrig deras rutin på den genuina glädjen.

Konserten pågick i två timmar med en paus inräknad och som vanligt hade jag inte haft något emot att sitta där en timme till. Quilty är helt klart i klass med Ale Möller när det gäller att sprida musikalisk glädje. Out on the ocean är ett väldigt intressant koncept och trots att jag inte känner igen alla låtar den här gången så trollbinds jag ändå.

Nu fortsätter Quilty sin turné runt om i landet och får ni möjligheten att se dem spela live, ta den då. Det är en upplevelse jag verkligen kan rekommendera. Här under kan ni se några klipp från konserten i Eskilstuna.

Quilty består av:
Dag Westling – sång, 5 string banjo, gitarr, tin whistle
Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr
Gideon Andersson – irländsk bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Staffan Lindfors – kontrabas, sång

You May Also Like