Thomas Wahlström och Anders Bergström. Foto: Anja Åberg.

Recension: Aggressive Soccer Moms – Five Laps

Band: Aggressive Soccer Moms
Skiva: Five Laps
Utgivningsår: 2020
Genre: Postpunk/Indie
Skivbolag: Pipaluckbolaget

Det känns som att det produktiva Eskilstunabandet Aggressive Soccer Moms har ägnat sina tidigare releaser till att söka efter en musikalisk identitet och jag skulle nog säga att de har hittat den nu. För Five Laps är deras absolut bästa skiva hittills. Bandet består av Thomas Wahlström och Anders Bergström, på den här skivan tar de även hjälp av Stefan Wistrand (saxofon) och Jörgen Bröms (diverse instrument).

Med den funna musikaliska identiteten kommer även en stor säkerhet i vad de gör, det låter mycket mer självklart om låtarna nu, framför allt när det kommer till Thomas sånginsatser. Five Laps har dessutom en renare produktion än tidigare vilket jag ovanligt nog tycker är bra och det skulle inte förvåna mig om den här skivan kan nå ut till en bredare publik.

Är Manchester den mest betydelsefulla staden för hur Aggressive Soccer Moms låter? Jag skulle svara ja på den frågan. The Fall är en given influens men om Aggressive Soccer Moms hade existerat i Manchester för 30 år sedan hade de utan tvekan varit en del av den indiepopscen som kallas för Madchester. Lyssna bara på gitarrerna i “You say I”, de skulle kunna vara hämtade direkt från The Stone Roses.

Stefan Wistrands gästspel har så klart en stor betydelse för helheten, ibland kan det bli riktigt stökigt och ibland finns det nästan en loungekänsla som i sista låten “Reason to live”. Totalt innehåller skivan 10 låtar med en speltid på 42 minuter. Ni kan höra den på Spotify eller köpa den fysiska skivan på July Morning Records. Jag tycker helt klart att den är värd att lyssna på.

You May Also Like