Bildskapare: Mohamed Hassan / Pixabay.

Maktens eko – Media ställer upp med understöd till NATO-kuppen

SVT hade inte en av sina bästa dagar 9 mars 2023. Två av de tunga personerna i gruppen som frenetiskt arbetar för att få in i Sverige i krigsmaskinen NATO fick till stor del oemotsagda breda ut sej. Jag talar om den svenske diplomaten, f.d ledande SSU-aren, och proffskarriäristen Oscar Stenström. En man som stått förre statsministern Magdalena Andersson nära och som på hennes förslag fick fortsätta som chefsförhandlare även efter regeringsskiftet.

Och jag pratar om krigsmaskinens topp-tjänsteman, NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Också han så kallad socialdemokrat och tidigare Norges statsminister.

Båda vräkte ur sej lögner om den kurdiska rörelsen PKK. Och tyvärr fick de stå oemotsagda.

Stoltenberg tog nog priset när han för att understryka hur viktigt Turkiet är hänvisade till att Turkiet bekämpat Islamska Staten. Man tar sej för pannan! Är det något Erdoğan-regimen gjort sej känd för är det det faktum att man inte bekämpade I. S.!

När Islamska Statens terrorister anföll den kurdiska staden Kobane som ligger inom synhåll från den turkiska gränsen var Erdoğans insats att stänga gränsen för turkiska kurder som ville ta sej till Kobane för att försvara staden mot den islamistiska terrorn. Det var de syriska kurderna i PYD och de turkiska kurderna i PKK som tog kampen mot I.S En kamp som kostade mer än 10 000 kurder livet. Det är dessa kurder som Erdoğan hela tiden bekämpat och som han nu vill ha svensk hjälp för att bekämpa. De som bekämpat terrorismen ska jagas. Och den svenska regeringen ställer upp!

Extrem terroristisk islamism finns inte enbart inom organisationen Islamska Staten. Det finns många grupperingar och Erdoğan använder sej idag av olika syriska islamistiska grupper. Deras medlemmar används idag, utrustade av Turkiska regimen, i terrorn mot kurderna i norra Syrien.

Oscar Stenström var mycket noga med att gång på gång slå fast att PKK är en organisation som de svenska myndigheterna ska bekämpa tillsammans med Turkiska regimen. Också efter att Sverige blivit NATO-medlemmar. Han vill att svenska myndigheter (och kanske till och med militär) ska hjälpa till i den turkiska regimens förtryck av det kurdiska folket. Hans skandalösa linje ifrågasattes inte en enda gång av Aktuellts Cecilia Graide.

Inte heller Jens Stoltenberg fick några följdfrågor av 30 Minuters Anders Holmberg,när han gång på gång hänvisade till PKK som “en terroristisk” organisation. Det är ingen kvalificerad gissning att både Stenström och Stoltenberg med sitt pladder hoppades nå Erdoğans öron. Att även deras svar i intervjuerna var ytterligare steg i deras kampanj för att blidka Erdoğan. Och ett steg i indoktrineringen av den svenska allmänheten i denna allt mer statskuppsliknande NATO-anslutning.

Peter Widén

You May Also Like