Löfven till Eskilstuna

Han tackade tidigare i år nej till Almedalen. Nu bryter statsminister Löfven ytterligare en tradition – i år håller nämligen Löfven sitt årliga sommartal i Eskilstuna. Ända fram till nu har Socialdemokraternas partiledare hållit samtliga sommartal  i Vasaparken i Stockholm. Men nu får alltså även stockholmarna känna sig dissade av sin statsminister. Platsen för talet kommer vara friluftsmuseet vid de anrika Rademachersmedjorna. Datum 20 augusti.

Löfvens motivering till miljöombytet lyder:

– För mig är det viktigt att möta människor i hela Sverige. Jag ser fram emot att komma till Eskilstuna och prata med människor om våra styrkor och utmaningar och hur vi tillsammans skapar framtidstro i Sverige.

Möjligt är att denna traditionsbrytande handling är en upptrappning inför valrörelsen, där statsministern vill framstå som en person som även kan andas luften utanför barriärerna runt Gamla Stan i Stockholm. Därför har orter som Hasslö, Vilhelmina, Stenungsund och Oskarshamn fått besök av Löfven med entourage tidigare i år. Och nu är det alltså Eskilstunas tur att uppvaktas. Kl. 12:00 den 20 augusti inleder Sveriges statsminister sitt sommartal.

You May Also Like