Waves. Ett av banden som spelade i den andra avslutningskonserten av Lira Musikkollo.

Lira Musikkollo för tredje året i Eskilstuna

För tredje året i rad intog Lira Musikkollo, Basta musikslott. I år var musikkollot två veckor, ännu fler barn och ungdomar kunde ta del av en vecka fylld med musik.

I fredags den 10 augusti var det den andra avslutningskonserten av Lira Musikkollo som i år hade två veckor fyllda med musik.

För vissa är det första gången som de står på scenen och även första gången de spelar instrument berättar föreståndare för musikkollot, Frida Herchenröther.
Varje deltagare få vara med och spela i ett band och lära sig spela instrument och sjunga. Varje band får sedan skriva en låt och komma på ett bandnamn tillsammans.

– Det bästa med veckan är att man får lära sig stå på scen, säger Maya som spelade med bandet The Underdays.

Utöver att spela i sina band så hade det olika workshops under veckan. En dag fick banden chans att spela in den låt de skrivit tillsammans i Balstas studio.

På fredagen var alla föräldrar och släktingar inbjudna att lyssna på deras avslutningskonsert. På scenen stod fyra väl förberedda band som imponerade på alla i rummet.

Bandet The Big Blue Dimonds var eniga:

– Det bästa med veckan var att få skriva egna låtar och spela tillsammans i band.

Konserten började med att dom gemensamt framförde den gamla dängan “Don’t worry be happy”. Dom spelade med instrumentet Boomwhackers, som är en typ av rör i olika länder, som ger toner när du bankar dom mot golvet.

– Det är fantastiskt att komma och träffa nya främlingar och spela tillsammans med dom, säger My från bandet The Underdays. Agnes från bandet sammanfattar veckan lyrisk med orden:

– Det känns helt galet!

Text och foto:
Linnéa Eriksson