Polisen i Eskilstuna har under det senaste dygnet arbetat med flera olika ärenden – bland annat ett fall rörande överjästa äpplen…

Jästa äpplen orsakade stort polispådrag i Eskilstuna

Strax innan klockan fem på onsdagseftermiddagen hördes en hög smäll i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Med tanke på den senaste tidens många skottlossningar i stan reagerade naturligtvis Polisen, och flera enheter beordrades ut till Årby.

Trafikanter i eftermiddagsrusningen har vittnat om hur flera polisbilar med både blåljus och sirener tog sig fram i centrala Eskilstuna. På Västergatan fick polisbilarna ta sig fram mellan körbanorna på mittrefugen, och det blev mer stökigt än vanligt i eftermiddagsrusningen.

Överjästa äpplen

Men när Polisen kom fram till Årby visade det sig att det istället rörde sig om en glasbehållare som oavsiktligt exploderat. Enligt uppgifter var det inte en avsiktlig smäll, utan det ska ha handlat om en glasburk med överjästa äpplen som till slut inte stod pall för trycket, utan helt enkelt exploderade.

Drograttfylla vid lunchtid

Polisen stoppade vid lunchtid under onsdagen en bil för kontroll på Rådhustorget i centrala Eskilstuna. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänktes för drograttfylla.

– Vi omhändertog både mannens körkort och bilnycklar på plats, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

En anmälan om drograttfylla har upprättats i samband med händelsen.

Ytterligare en drograttfylla

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Länsväg 723 utanför Råby Rekarne i Eskilstuna uppstod misstanke om drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott mot en bilförare. Klockan var då runt halvtolv på onsdagskvällen.

– Mannen i 25-årsåldern fick följa med oss för ytterligare provtagning samt förhör, berättar Angelica Israelsson Silfver.

– Utöver detta har vi under det senaste dygnet hanterat rutinmässiga ärenden, så som fylleri och annat, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Två trafikolyckor

Under onsdagen inträffade också minst två trafikolyckor i Eskilstuna under den tidiga eftermiddagen.

På Torshällavägen blev en cyklist påkörd av en bilist. Enligt uppgift ska ingen ha skadats allvarligt i samband med den olyckan och Polisen misstänker heller inget brott.

Fördes till sjukhus

Ungefär samtidigt ska två personbilar har kolliderat i närheten av stadsdelen Årby. I bilarna fanns inga andra personer förutom förarna. En av dem behövde föras med ambulans till Mälarsjukhuset för vård. Det fanns vid tillfället inga uppgifter om skadeläget för personen. Det är också osäkert huruvida något trafikbrott begåtts i samband med den olyckan.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

You May Also Like