Den påkörda personen fördes i ambulans till Mälarsjukhuset med allvarliga skador…

Person påkörd av lastbil på E20 i Eskilstuna – “Skadeläget mycket allvarligt”

Strax före klockan tio på söndagsförmiddagen larmades Polisen till E20 mellan trafikplatserna Marielund och Årby i Eskilstuna. Det med anledning av en trafikolycka. En person hade på platsen blivit påkörd av en lastbil.

Ambulans fanns också på plats och arbetade med den påkörda personen, denne var då vaken, enligt Polisen. Personens skador bedömdes under söndagsförmiddagen som mycket allvarliga. I övrigt finns just nu inga detaljer kring skadeläget.

Försökte gena över motorvägen

Enligt uppgift ska personen ha försökt gena över motorvägen, varpå olyckan ska ha varit ett faktum. E20 stängdes under söndagsförmiddagen av helt för trafik i södergående riktning i samband med räddningsarbete, varpå långa köer uppstod. Vid halvelvatiden på förmiddagen uppgavs räddningsarbetet vara avslutat och trafiken släpptes på igen.

– Personen fördes med ambulans till Mälarsjukhuset. Den påkörda personens identitet var då ännu inte fastställd, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Mycket allvarligt skadeläge

Polisen har varit på Mälarsjukhuset, men personens identitet är fortsatt inte fastställd. Sjukvårdspersonal gör bedömningen att skadeläget är mycket allvarligt. Händelsen kommer nu att utredas av Polisen.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

You May Also Like