Polisen har under Allhellgonahelgen jobbat med flera olika ärenden i Eskilstuna…

Grov misshandel i Eskilstuna på morgonkvisten

Vid halvsjutiden på söndagsmorgonen larmades Polisen då en kraftigt berusad man befann sig utomhus i de centrala delarna av Eskilstuna. Polis åkte till platsen, och mannen påträffades med skador i en hand. Mannen fördes till Mälarsjukhuset för kontroll och vård.

– Vi har inlett en förundersökning gällande grov misshandel. Polisen arbetar för att få en bild av vad som har hänt, men i nuläget finns ingen misstänkt för brottet, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Inbrott i bostad

Polisen larmades sent under lördagskvällen till en bostad i stadsdelen Röksta i Eskilstuna.

När ägaren kom hem under kvällen såg denne att dörren till bostaden var uppbruten. Inne i bostaden var det allmänt rörigt.

– Det är i nuläget oklart vad som stulits i bostaden, säger Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Polisen har inlett en förundersökning gällande stöld genom inbrott.

Rattfylleri på eftermiddagen

En inringare från Mälarsjukhuset i Eskilstuna observerade under fredagseftermiddagen en misstänkt påverkad person som satte sig i en bil. Bilen körde sedan iväg.

Två patruller beordrades att försöka lokalisera fordonet med syfte att kontrollera föraren.

Mälarsjukhuset, Eskilstuna

– Polisen upptäckte bilen en kort stund senare på Sveavägen och kunde då stoppa framfarten, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

– Föraren kontrollerades, och misstanke uppstod om drograttfylleri, säger Monica Bergström.

Tillbaka till Mälarsjukhuset

Mannen, som är i 30-årsåldern, fick följa med tillbaka till Mälarsjukhuset för provtagning, misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, innehav samt grov olovlig körning. Bilen bärgades från platsen på Sveavägen.

Monica Bergström, Polisen

Liknande artiklar