Polisen har under Allhellgonahelgen jobbat med flera olika ärenden i Eskilstuna…

Grov misshandel i Eskilstuna på morgonkvisten

Vid halvsjutiden på söndagsmorgonen larmades Polisen då en kraftigt berusad man befann sig utomhus i de centrala delarna av Eskilstuna. Polis åkte till platsen, och mannen påträffades med skador i en hand. Mannen fördes till Mälarsjukhuset för kontroll och vård.

– Vi har inlett en förundersökning gällande grov misshandel. Polisen arbetar för att få en bild av vad som har hänt, men i nuläget finns ingen misstänkt för brottet, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Inbrott i bostad

Polisen larmades sent under lördagskvällen till en bostad i stadsdelen Röksta i Eskilstuna.

När ägaren kom hem under kvällen såg denne att dörren till bostaden var uppbruten. Inne i bostaden var det allmänt rörigt.

– Det är i nuläget oklart vad som stulits i bostaden, säger Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Polisen har inlett en förundersökning gällande stöld genom inbrott.

Rattfylleri på eftermiddagen

En inringare från Mälarsjukhuset i Eskilstuna observerade under fredagseftermiddagen en misstänkt påverkad person som satte sig i en bil. Bilen körde sedan iväg.

Två patruller beordrades att försöka lokalisera fordonet med syfte att kontrollera föraren.

Mälarsjukhuset, Eskilstuna

– Polisen upptäckte bilen en kort stund senare på Sveavägen och kunde då stoppa framfarten, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

– Föraren kontrollerades, och misstanke uppstod om drograttfylleri, säger Monica Bergström.

Tillbaka till Mälarsjukhuset

Mannen, som är i 30-årsåldern, fick följa med tillbaka till Mälarsjukhuset för provtagning, misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, innehav samt grov olovlig körning. Bilen bärgades från platsen på Sveavägen.

Monica Bergström, Polisen

You May Also Like