Insändare: Industrin stärker hela landet

Industrin är en jobbmotor i hela Sverige, och exportinkomsterna från den gör att vi kan ha en fungerande välfärd genom hela livet. Därför behöver vi en regering som förstår industrins betydelse, och som fortsätter satsa på export och innovation.

För att industrin ska vara framgångsrik krävs en infrastruktur som lever upp till både människors och industrins behov. Vägar och järnvägar måste kunna leverera gods och produkter som vi tillverkar, och vi industriarbetare måste tryggt kunna ta oss till jobbet. Vi behöver investeringar – inte skattesänkningar!

I dag händer det att industriarbetare måste tacka nej till jobberbjudanden på grund av bostadsbrist. Det krossar livsdrömmar men hämmar även industrins utveckling. Därför vill vi se fortsatta satsningar på fler och billiga hyresrätter.

En socialdemokratiskt ledd regering ger de bästa förutsättningarna för att våra krav ska bli verklighet. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri. Tillsammans stärker vi Sverige.

Joakim Rönnberg
IF Metall Mälardalen

Liknande artiklar:
När alliansen styrde lade de ner Arbetslivsinstitutet, som var världsledande på arbetsmiljökunskap. Sedan dess har
Socialdemokraterna har nu presenterat en omfattande handlingsplan för en trygg arbetsmarknad. Den innehåller 40 förslag
Sossar gör konservativ propaganda Mottagandet gynnade kommuner Lita inte till omvändning I ledaren nr 15
Vi har tidigare i eFOLKET skrivit om att Caroline Holmstedt lämnat Eskilstunas Socialdemokratiska Arbetarekommuns styrelse