Insändare: Vi behöver sammanhållning – inte ökade klyftor

Sverige är ett rikt land och vår gemensamma välfärd är kittet som håller samhället samman. Med hjälp av skatter fördelar vi tillgångarna så att vi alla ska få bra möjligheter i livet, oavsett bakgrund.

Denna socialdemokratiska strävan efter jämlikhet har gjort Sverige tryggare. Sverigedemokraterna vill göra tvärtom. För en som tjänar 100 000 kronor per månad vill de sänka skatten med 46 000 kronor om året.

Vi behöver fortsätta investera i samhällsbygget och varandra, inte sänka skatter för de som redan har mycket.

Rätten till ett eget boende är en självklarhet i ett välfärdssamhälle. Vi måste kunna bo till en rimlig kostnad där industrierna och jobben finns, i hela landet. Därför vill vi se fortsatta satsningar på billiga hyresrätter.

I dag förhandlas det om hyrorna, så att fastighetsägarna inte kan sätta hur höga hyror som helst. Så fungerar den svenska modellen. Denna modell vill Moderaterna överge genom avreglering av hyressättningen. Även Sverigedemokraterna säger sig vilja diskutera marknadshyror.

Skattesänkningar för rika och högre hyror är inte vad industriarbetarna behöver. Rösta på socialdemokratiska politiker som vill skapa sammanhållning i samhället – inte på högerpolitiker som vill dra isär det med ökade klyftor.

Niclas Widell,
Ordförande på IF Metallklubben
på Kanthal Hallstahammar​

You May Also Like