Hip Hop Til The End Of Time

Trots att jag lyssnade på både Beastie Boys och RUN DMC redan som liten grabb ska jag inte påstå att Hip Hop är min hemmaplan. Men jag uppskattar musiken och blev faktiskt glad över att få höra Hip Hop Til The End Of Time som dessutom har Eskilstunakoppling.

Nimerez, lägg det på minnet, jag ska inte komma utifrån och säga vad som är äkta eller inte äkta, men Nimerez låter som den Hip Hop jag hörde när jag växte upp. Det här är en musikstil som har varit väldigt omskriven på senare tid av skäl vi inte behöver gå in på nu och det är lätt att förringa hela stilen på grund av det som hänt. Men Hip Hop är mer än så.

Nimerez gör precis det som jag avgudar med Hip Hop, han får in samhällskritiken och kärleken till kulturen och det är något som behövs idag, det var ju faktiskt så det började på 70 och 80-talet.

Sen växte musikstilen, den blev helt enkelt ultrakommersiell. Men det har alltid funnits en undergroundscen där politiken tagit stor plats. Det är kanske där som Nimerez har verkat, jag kan verkligen rekommendera hans EP Welcome To The Underground från 2020 som finns på Spotify.

Den nya låten Hip Hop Til The End Of Time är ett samarbete mellan Nimerez och Bronze Nazareth från Wutang Killa Bees som var med i det legendariska kollektivet Wu Tang Clan. Låten är producerad i USA och Nimerez erbjöds att vara med, skrev sin del och spelade in själv. Hela projektet har utformats över nätet.

Det här är en låt som får mina tankar att dra tillbaka till 90-talet. Ganska enkelt, med beats, bas och en slinga och där jag placerar mitt fokus på rappen och texten. Det här är den Hip Hop som jag uppskattar. Det vill säga väldigt långt ifrån det moderna överproducerade soundet med mycket autotune och massa poppiga soulinslag.

Sen är ju omslaget till låten väldigt talande också, eller en pik rent av? Vi är vana att se de amerikanska artisterna posera med dyra lyxbilar, Nimerez har ställt sig framför en Golf. Genialiskt!

You May Also Like