Musiktips – Nya skivor i juli

Det har kommit otroligt många nypressar av gamla skivor under juli, bland annat från det intressanta skivbolaget Cleopatra Records. Perfekt för alla som vill ha musiken men som inte bryr sig om en skiva är en förstapress eller inte. Men det har även släppts en del ny intressant musik också.

The Streets – None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive
Mike Skinner slog igenom med The Streets i mitten av 00-talet, albumet A Grand Don’t Come For Free släpptes 2004 och Fit But You Know It och Dry Your Eyes blev riktiga monsterhitlåtar. Nu har det gått 9 år sedan det senaste albumet släpptes så alla som har väntat på nytt material är förmodligen glada nu. The Streets kan sorteras in i flera genres men kanske främst Grime och UK Garage som innehåller både electro och hip hop. På det här albumet medverkar dessutom mängder av gästartister och det är inte konstigt att recensionerna har varit övervägande goda.

Hjalmar B Allstars – Hissingen Reggae
När det dyker upp ett nytt svenskt reggaeband är det klart att deras debut ska släppas på AMTY Records. Den här EPn innehåller tre låtar och håller riktigt fin klass. Nu ska vi komma ihåg att det här kommer från Hissingen och inte Jamaica men jag kan ändå inte låta bli att dra paralleller till bland annat Gregory Isaacs och The Paragons. Det här är riktigt välspelad reggae och det skulle inte förvåna mig om Hjalmar B Allstars kommer att vara ett av de ledande svenska reggaebanden inom några år.

Strike Anywhere – Nightmares of the west
Strike Anywhere spelar ganska snäll melodiös hardcore där den stora behållningen är texterna. Det här är ett amerikanskt band som är otroligt politiska och inte sena att kritisera sitt hemland och allt som är fel med USA. Jag kan tänka mig att de hämtat sina influenser både från det klassiska anarkopunkbandet Crass och från Propagandhi. Strike Anywhere är helt klart ett intressant band som jag inte lysssnat på tidigare men kommer absolut att kolla upp även deras tidigare skivor.

You May Also Like