Havanna utnämnt till ett av världens underverk

Kubas huvudstad Havanna, som snart firar 500 år, blev nyligen officiellt utnämnd till ett av världens underbaraste städer. Detta för att staden utmärks genom sin mytiska attraktivitet, den varma och vänliga miljön samt karisman och gemytligheten hos dess invånare.

Havanna ingår därmed i en exklusiv grupp av sju städer i världen som fått denna utmärkelse. Utnämningen görs av den schweiziska stiftelsen New7Wonders efter en omröstning i vilket flera hundra miljoner människor sägs ha röstat. Endast ytterligare en latinamerikansk stad finns på listan, nämligen La Paz i Bolivia.

Ordföranden för stiftelsen Bernard Weber säger att ”Havanna besitter mycket romantik och de som besöker staden känner sympati för kubanerna för att de har viljan att bevara sin historia och sin identitet trots att de inte haft resurser till restaureringen.”

Utmärkelsen, som väntas leda till än mer ökad turism, firas under flera dagar med kulturella- och turistarrangemang med närvaro av cheferna för den schweiziska stiftelsen.

Liberacion 160610

You May Also Like