Bilden: Ryssar tar sig till kvartsfinal: Lev Yasjin håller nollan i omspelsmatchen mot England i VM 1958. Som slutar med 1-0 till de rödklädda med CCCP på tröjbrösten.

Expressen spekulerar

Expressen kommenterar VM – fotbollen:

SANKT PETERSBURG. Folk skriker rakt ut i luften. Knutna nävar, tårar, eufori. Ryssland chockade precis Spanien och tog sig vidare till kvartsfinal i hemma VM. Jag utgår från att de fuskade, konstaterar Expressenjournalisten Ludvig Holmberg.

Han har naturligtvis varken bevis eller ens några argument för att det ryska fotbollslandslaget som råkade vinna över ett ganska mediokert Spanien skulle ha utnyttjat otillåtna medel. Ludvig Holmberg skriver så här:

Än så länge har vi bara lite lösa spekulationer om att Saudiarabien fick betalt för att lägga sig i VM-premiären och att mittfältaren Denis Tjerysjev dopades för att hinna komma i form till mästerskapet. Vi vet egentligen ingenting, mer än att sanningen inte lär komma fram förrän om ett år eller två. Det är så det brukar fungera. Fram till dess kommer jag att utgå från att ryssarna fuskade även den här gången.

“Lösa spekulationer”, sa Bill, “Saudiarabien”, sa Bull. “Det är klart att saudi-araberna behöver tjäna rubel, det räcker ju inte att vältra sig i petrodollarn numera,” förklarade Måns.

Kanske hade ryssarna dopat spanjorerna med sömnpiller. Än så länge vet vi egentligen ingenting.

Men allt kommer att uppdagas om ett eller två år. Det lovar Expressen. Om denna av spelbolagen reklamdopad blaska då finns kvar. Upplagan har ju fallit som en sten de senaste åren.

Ludvig Holmberg är “äcklad”:

Det vore fantastiskt att bara kunna kasta sig rakt in i den här ryska festen med huvudet före. Korka upp en flaska vodka, dansa halva natten och tatuera in “Akinfejev” över hela ryggen.

Men nej.

Nej, nej, nej.

“Jag känner enbart ren avsmak när jag står här och tittar på ryssarna som krälar runt på marken i olika försök att visa exakt hur Igor Akinfejev räddade den där straffen från Spaniens skakige striker Iago Aspas … Ryssland är ett smutsigt idrottsland.”

Konstaterar Expressens Ludvig Holmberg.

Foste

You May Also Like