KD-delegationen i Israel i slutet på augusti 2023, en resa som arrangerades tillsammans med bosättarorganisationen Keren Kajemet Sverige. Foto: Skärmdump från Youtube

KD:s riksdagsledamöter gillar och stöder kolonialistisk apartheidpolitik och folkfördrivning

Tidningen Arbetaren avslöjar att i slutet av augusti förra året åkte tio kristdemokratiska riksdagsledamöter på en veckolång resa till Israel. Resan arrangerades av den sionistiska, kolonialistiska bosättarorganisationen Keren Kajemets svenska gren. Sveriges riksdags stod för riksdagsledamöternas resekostnader, enligt Arbetaren.

Keren Kajemet LeYisrale, som organisationen heter i Israel, köper mark på Västbanken och i Östra Israel och finansierar illegala bosättarprojekt, som innebär att palestinierna drivs bort.

Den här resan med tio riksdagsledamöter som får träffa Netanyahu, är ett genombrott för relationen Sverige-Israel, som vi kämpat för i många år. Nu händer det”, säger Max Federmann, verksamhetschef på svenska Keren Kajemets youtube-kanal.

Arbetaren konstaterar:

En månad efter Israelresan lade en av riksdagsledamöterna, kristdemokraten Mikael Oscarsson, en motion om Israel, med nio Israelvänliga förslag. I denna yrkar han bland annat på att Sverige ska erkänna Jerusalem som Israels huvudstad samt att den svenska ambassaden flyttas från Tel Aviv till Jerusalem.”

You May Also Like