17-åringen omhäktades under fredagen vid Eskilstuna Tingsrätt…

17-åring omhäktad misstänkt för mordet på Bellmansplan

Den 17-åring som sedan en tid suttit häktad, misstänkt för dödsskjutningen på Bellmansplan i Eskilstuna, omhäktades under fredagen. Häktningsförhandlingarna hölls vid Eskilstuna Tingsrätt.

Det var den 23 maj som en man i 25-årsåldern sköts till döds på Bellmansplan – mitt på blanka eftermiddagen framför ögonen på många vittnen. (Se tidigare artikel) Vittnen har i efterhand beskrivit dödsskjutningen som en ren avrättning.

Tomhylsor och vapen nu sammankopplade

Bland de bevis som sedan tidigare funnits mot 17-åringen finns bland annat föremål som hittades i en skogsdunge, inte långt från själva mordplatsen. På föremålen har man också lyckats binda 17-åringens DNA. Vidare hittade Polisen också ett vapen i det aktuella området – ett vapen som nu har kopplats samman med de tomhylsor som hittades på själva mordplatsen.

Nekar till brott

Nu har alltså 17-åringen omhäktats. Åklagare i ärendet är Maria Lindstedt Estberg. Det som nu återstår för polis och åklagare är att lyckas bevisa att det verkligen var 17-åringen som avfyrade vapnet. 17-åringen nekar till brott.

Åtal mot 17-åringen måste vara väckt senast den 23 juni.

You May Also Like