– Vi har flera stora evenemang att se fram emot nu under februari, och då underlättar det att ha tillgång till de här platserna, säger Sarita Hotti (S), Samhällsbyggnadsnämndens ordförande…

Eskilstuna: Munktellgaraget öppnar igen

Nu på måndag (5 februari) öppnar Munkellgaraget igen – lagom till vinterns stora publikfester i Eskilstuna.

Munktellgaraget stängdes hösten 2021 i samband med att den nya Munktellskolan började byggas på platsen. Över 400 ersättningsparkeringar skapades, bland annat i det så kallade slakthusområdet.

Nu under februari månad arrangeras två stora event i Eskilstuna – Folk och kultur den 7 till 10 februari, och Melodifestivalen den 24 februari. Eventen väntas locka en stor publik med flera tusen besökare till Eskilstuna och stadsdelen Munktellstaden. Nu på måndag (5 februari), lagom till dessa två publikdragare, slår Munktellgaraget åter upp sina portar och frigör ytterligare över 330 parkeringsplatser i området.

– Jag är väldigt glad över att garaget åter igen kan öppna. Munktellstaden har många besökare under en dag, och nu blir det åter igen mer tillgängligt. Dessutom har vi flera stora evenemang att se fram emot i februari, och då underlättar det att ha tillgång till de här platserna, säger Sarita Hotti (S), Samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Sarita Hotti

Munkellgaraget

Munkellgaraget ligger centralt i Munktellstaden, med infart från Traktorgatan som ansluter i korsningen Västra Storgatan och Munktellsgatan. Garaget är öppet alla dagar från klockan fem på morgonen fram till midnatt. Garaget har en ljus interiör, öppna trapphus och effektiv belysning med låg energiförbrukning. Här finns 330 parkeringsplatser, 30 av dem är laddplatser för el-bilar, och 10 parkeringsplatser för rörelsehindrade. Parkeringsavgiften betalas genom mobil betaltjänst eller i biljettautomat.

Öppet dygnet runt under Mello

– Under veckan som Melodifestivalen arrangeras kommer garaget att vara öppet dygnet runt. Och vi kommer att ha liknande lösningar vid arrangemang som vi vet slutar sent, så att man kommer åt sin parkerade bil, berättar Joachim Dahlgren på Eskilstuna Kommuns Trafikenhet.

Läs också:

Melodifestivalen kommer tillbaka till Eskilstuna

Munktellskolan i Eskilstuna är nu officiellt invigd

Eskilstuna: STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena

Eskilstuna: Ny förskola planeras i Munktellstaden

You May Also Like