– Genom det nya arenanamnet befäster vi Volvo CE som en del av Eskilstuna, och arenanamnet bidrar till att ömsesidigt stärka Eskilstunas och Volvo CE:s attraktionskraft, säger Jimmy Jansson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna…

Eskilstuna: STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena

STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena. Namnet är resultatet av en samverkansöverenskommelse mellan Kommunen och Volvo Construction Equipment (Volvo CE) som innebär att Volvo CE betalar ett årligt belopp till en evenemangsfond.

I juni tillkännagavs att Volvo CE flyttar tillbaka sitt huvudkontor till Eskilstuna. Nu tas nästa steg i Volvo CE:s satsning i Eskilstuna genom att STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena.

– Volvo CE är ett starkt globalt varumärke och dessutom Eskilstunas mest betydelsefulla företag, både historiskt och idag. Genom arenanamnet befäster vi Volvo CE som en del av Eskilstuna, och arenanamnet bidrar till att ömsesidigt stärka Eskilstunas och Volvo CE:s attraktionskraft, säger Jimmy Jansson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna.

Jimmy Jansson

3,75 miljoner kronor

Samverkansöverenskommelsen innebär att Volvo CE årligen avsätter 750.000 kronor till en evenemangsfond i Kommunens regi, vilket bedöms vara marknadsmässigt i förhållande till jämförbara samverkansöverenskommelser i Sverige. Överenskommelsen gäller i fem år med möjlighet till förlängning. Det innebär ett bidrag motsvarande 3,75 miljoner kronor för hela avtalsperioden. I gengäld får Volvo CE namnsätta arenan, och namnet blir alltså Volvo CE Arena Eskilstuna.

– Vi är mycket stolta över att namnge en av Eskilstunas mest tongivande arenor i hjärtat av Munktellstaden, där Volvo CE har sitt historiska ursprung. Det är viktigt för oss att bidra till ett fortsatt aktivt kultur- och idrottsliv för alla som bor i, arbetar i och besöker staden. Samtidigt så stimulerar det samarbetet med Eskilstuna Kommun och där vi genom Volvo CE Arena som landmärke även ökar vår synlighet och närvaro av Volvo CE i Eskilstuna med omnejd, säger Melker Jernberg, vd för Volvo CE.

Nuvarande överenskommelse avslutas

STIGA Sports Arena fick sitt namn i samband med invigningen av arenan 2017, men företaget har sedan något år tillbaka fört dialog med Kommunen för att avsluta överenskommelsen.

– Vi vill tacka STIGA Sports för gott samarbete och är glada över att vi tillsammans med Volvo CE får goda möjligheter att vidareutveckla vår fina arena och Eskilstuna som evenemangsstad. Det bidrar i sin tur till att utveckla besöksnäringen och därmed även stärka Eskilstunas attraktivitet, säger Marie Svensson (S), Kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Marie Svensson

Det nya namnet Volvo CE Arena gäller från att beslut fattas i Kommunstyrelsen den 16 januari. Under en övergångsperiod på några veckor kommer båda namnen användas, eftersom flera evenemang redan bjudit in besökare med det gamla arenanamnet. Under vecka sju byts skyltarna ut, och därefter gäller Volvo CE Arena fullt ut, det vill säga från det att Melodifestivalen arrangeras i arenan.

STIGA Sports Arena

STIGA Sports Arena invigdes 2017 och är cirka 15.600 kvadratmeter och innehåller tre idrottshallar med totalt fyra fullmåttsplaner (20 x 40 meter) samt 16 omklädningsrum.

Publikkapacitet A-hallen:

  • Vid match cirka 3700 platser (sittande åskådare)
  • Vid konsert cirka 4000 platser

A-hallen är delbar för att kunna få fler användningsområden. Arenan har en hög miljöprofil, den klassas i nivå guld för Miljöbyggnad, vilket bland annat innebär lägre energianvändning och miljöpåverkan. Arenan är placerad i stadsdelen Munktellstaden i centrala Eskilstuna. I närområdet finns konsert- och teaterarenan Lokomotivet, Munktellbadet, museer, hotell och restauranger och med en promenad på 10 till 15 minuter finns Centralstationen, stadskärnans butiker och restauranger.

Läs också:

Volvo CE:s globala huvudkontor flyttar hem till Eskilstuna

Melodifestivalen kommer tillbaka till Eskilstuna

Första spadtaget för idrottsanläggningen Kronskogshallen i Eskilstuna

You May Also Like