– Hon har blivit mördad, och det har använts ett redskap eller tillhyggen, säger Polisen.

Man anhållen för mord på kvinna i Eskilstuna!

Polisen larmades under onsdagseftermiddagen till en lägenhet i stadsdelen Skogsängen i Eskilstuna där en kvinna i 45-årsåldern hittats död. (se tidigare artikel) Det var sjukvårdens ledningscentral som slagit larm. Ambulans hade tidigare under dagen åkt till den aktuella bostaden.

– Hon har blivit mördad, och det har använts ett redskap eller tillhyggen, mer kan jag inte gå in på, säger Christoffer Bohman på Polisen.

Man i 20-årsåldern anhållen

Polisen berättar vidare att en man i 20-årsåldern nu har gripits och anhållits misstänkt för mordet på kvinnan. Mannen är från Eskilstuna och känd av Polisen sedan tidigare ärenden. Mannen greps under natten mot torsdagen i en annan stad. Han ska ha haft någon form av relation till kvinnan sedan tidigare, berättar Polisen. Vilken typ av relation vill Polisen inte gå in på i nuläget.

– Utredningsarbetet pågår med förhör och dylikt. Jag ser det som sannolikt att åklagaren kommer att gå på häktning, säger Christoffer Bohman.

Skottlossningen i Årby

Vad gäller de tre män som greps igår kväll misstänkta för inblandning i skottlossningen i stadsdelen Årby i Eskilstuna har även de anhållits under torsdagen. De är dock inte misstänkta för att ha skjutit med något vapen, utan för att ha försökt köra på en person med bil. Mannen som man försökte köra på ska i sin tur ha avlossat ett vapen. Samtliga inblandade är nu misstänkta för bland annat mordförsök. Alla är kända av Polisen sedan tidigare i en rad ärenden…

You May Also Like