Fotot från sociala medier

Charlie Watts har lagt ner stockarna

Nu i tisdags (24/8) avled efter en tids sjukdom Rolling Stones trummis CHARLIE WATTS.

Han fyllde 80 år 2 juni, och började spela med Rolling Stones 1963. Han har med sitt mycket speciella svängiga och rytmiska sätt varit en klippa i Stones. Det var mycket hans stil som bidrog till gruppens framgångar från 60-talet och framåt.

Charlie Watts blev vid sidan av Brian Jones och Keith Richard mina favoriter i Stones, då i mitten av 60-talet när jag, efter att ha tagit bussen in till stan från Kvicksund köpte deras första LP och EP- skivor i Brinks affär i Eskilstuna. Sedan utan onödiga dröjsmål tillbaks hem igen för lyssning.

Vad var det som gjorde att jag på stubben blev en inbiten Stones-fantast? Ganska säkert deras inspiration från bluesen. Beatles var ju mera “pop” . Och så såg ju Stones lite tuffare ut på skivomslagen. Det var nog ytterligare ett plus i kanten.

CHARLIE WATTS såg alltid mycket allvarlig ut på skivomslagen och var alltid klädd som en bankkamrer. Han blev ju också tidigt känd för sin klädstil, som skilde sig helt från de övriga i gruppen. Det låg någonting lugnt, moget och samlat över honom. Väsensskilt från hur de andra i Stones-medlemmarnas framstod. Det var nog det som hos mig väckte ett särskilt intresse för den där tystlåtne och  tillbakadragne trummisen som sällan eller aldrig så något under presskonferenserna. Babblandet och pajaserierna fick främst Mick och Keith sköta. Och när det festades så drog sig Charlie tillbaks till sitt hotellrum istället.

Nu har CHARLIE WATTS lagt ner sina trumpinnar för evigt. Jag är säkert inte ensam om att tycka att det känns vemodigt.

Vila i frid, Charlie.

Kjell Andersson

Vi behöver stöd från dig!

Vi vill kunna fortsätta och bygga ut vår oberoende och granskande journalistik. Vi tar inte in annonser eller har presstöd. Vårt arbete sker på ideell grund, men vi har kostnader för lokalhyra och teknisk utrustning. Därför behöver vi stöd från våra läsare… Läs mer

Swisha valfritt belopp till: 123-4673182

—eFOLKET:s redaktion

You May Also Like