Celtic tog tre poäng i Europa League

Under torsdagskvällen spelades andra omgången i Europa League. Celtic tog emot Cluj från Rumänien och hade inga större problem att ro hem alla tre poäng. Matchen slutade 2-0.

Det var bara sju veckor sedan Celtic senast mötte Cluj, då i kvalet till Champions League. Den gången förlorade Celtic med 3-4 på hemmaplan. Nu var de alltså ute efter revansch vilket de också fick.

Celtic såg riktigt inspirerade ut och redan 10 minuter in i matchen kunde de tagit ledningen, bland annat hade den resliga backen Jullien varit nära två gånger om på hörnor. Det var en nick som gav hemmalaget ledningen. Efter ett fint förspel kunde Bolingoli hitta Edouard framför mål, fransmannen gjorde inget misstag och glädjen spred sig på Celtic Park.

Celtic var riktigt bra i den blöta och kalla Glasgowkvällen. De pressade högt, vann mycket boll och kunde utnyttja hela laget. Som vanligt stod Ryan Christie för mycket av spelet, han lyckas på något sätt alltid hitta kreativa lösningar. 1-0 ledningen var helt rättvis.

I den andra halvleken fortsatte Celtic att ånga på framåt. 59 minuter in i matchen fick Elyounoussi göra sitt första mål i Celtictröjan. Efter en bollvinst på egen planhalva spelades James Forrest fram som kunde avancera med bollen och hitta Elyounoussi i straffområdet, hans skott gick via en försvarare i mål.

Även om Cluj reste sig något i andra halvlek var det aldrig särskilt oroligt då Celtics defensiv gjorde ett fantastiskt jobb. Bolingoli som förvisso är bra offensivt gjorde sin bästa match sedan han kom till Celtic. Sett till hela matchen gjorde hela laget en riktigt fin insats.

Efter två omgångar leder Celtic sin grupp. Den 24 augusti kommer italienska Lazio på besök. Det kan bli en riktigt svår nöt att knäcka, Lazio har bara släppt in 4 mål på sina 6 inledande matcher i italienska Serie A.

Foton: Meghan Whalen

Text: Mikael Ström