Barnamördarna upprörda över oljeattack

Hårda ord och fördömanden riktas mot dem som attackerade Saudiarabiska oljeanläggningarna. USA:s president, Donald Trump, och US-amerikanska medier fördömer Iran, trots att inga bevis finns för att de förarlösa drönarna och missilerna, kom från Iran. Däremot så kan naturligtvis dessa drönare/missiler ha tillverkats i Iran, precis som saudiernas vapen är tillverkade i Natoländer och i Sverige.

Det mesta tyder på att de kom från sydost, det vill säga från Jemen. Huthirebellerna har tagit på sig ansvaret för attacken. Det är långt ifrån den första attacken dom gjort, men det är den största attacken mot ett så viktigt mål, som den saudiska oljeindustrin.

Saudiarabien som under flera års tid ostört med hjälp av vapen från Natoländer kunnat mörda barn i Jemen riskerar nu att kriget flyttar sig över gränsen från Jemen till Saudiarabien.

Det är som – nästan alltid. när det gäller det moderna kriget – USA som har utvecklat vapnen för krigföringen. Under Barack Obamas tid som president startades en intensiv kampanj för att med hjälp av drönare döda speciellt utsedda fiender. En typ av mord som utgör ett brott mot internationella lagar.

I dessa attacker dödades, då, inte bara de utsedda offren, utan också många andra människor som bara råkade befinna sig nära måltavlan för attacken, alltså rena terroristdåden. USA har ostört av opinionen i Väst kunnat syssla med denna brottsliga verksamhet.

När huthierna i Jemen nu slår tillbaka med drönarattacker mot de saudiska barnamördarna, väljer de inte att slå mot människor utan mot ekonomiska mål. Oljan är Saudiarabiens helt dominerande inkomstkälla och enda orsaken till landets ekonomiska maktställning i Västasien och världen. Se även artikeln Saudiarabien producerar ingen olja.

Barnamördarna i Washington gråter nu krokodiltårar över att ett av världens mest utsatta folk slår tillbaka mot sina plågoandar.

Foste Hjälte

You May Also Like