Samma sak avslöjas gång på gång – Lärare pressas att sätta “glädjebetyg”

Nu har det hänt ingen. Den här gången är det fackförbundet Sveriges Lärare som genomfört en enkätundersökning.

Man har frågat 1 080 lärare om de utsatts för påtryckningar för att sätta högre … Läs mer “Samma sak avslöjas gång på gång – Lärare pressas att sätta “glädjebetyg””

Read more

Ännu ett avslöjande om systematiska glädjebetyg – Regeringen stoppar huvudet i sanden

Ännu en rapport från Skolinspektionen avslöjar systematiska fusk med betygssättning. Av 30 granskade gymnasieskolor får samtliga rektorer bakläxa. En av dem är Magnus Wallin, rektor på den fristående gymnasieskolan Fridagymnasiet i Vänersborg:… Läs mer “Ännu ett avslöjande om systematiska glädjebetyg – Regeringen stoppar huvudet i sanden”

Read more

När skolor “misslyckas” med att sätta rättvisande betyg blir det alltid “glädjebetyg” – Sällan “sorgebetyg”

Vi läser titt som tätt avslöjanden att skolor sätter så kallade “glädjebetyg”. Det vill säga betyg som är högre än elevernas kunskapsnivåer.

“Vid betygssättning gör läraren en sammantagen bedömning och sätter det … Läs mer “När skolor “misslyckas” med att sätta rättvisande betyg blir det alltid “glädjebetyg” – Sällan “sorgebetyg””

Read more

Underkända betyg innebär inte att eleverna studerar mera – De innebär att elever ger upp och lägger av

Jag hörde på radion att forskare nu kommit fram till att betyget icke godkänd har motsatt effekt mot vad man trodde när det infördes på 1990-talet.

Tanken var att elever skulle stimuleras … Läs mer “Underkända betyg innebär inte att eleverna studerar mera – De innebär att elever ger upp och lägger av”

Read more