Photo by Jack Monach on Unsplash

Allsvenskan fortfarande väldigt oviss

Nu har nästan en tredjedel spelats av Allsvenskan 2020 och det är fortfarande svårt att få grepp om den här säsongen. I kväll inleds den 10:e omgången och det ska bli intressant att se vad kommande matcher har för betydelse för serien.

Efter att IFK Norrköping åkte på säsongens första förlust borta mot Sirius i senaste omgången fanns det stora möjligheter att knappa in en aning på serieledarna. Då blev det en orgie i oavgjorda matcher. Det var bara Malmö och Elfsborg som tog chansen att hänga på i toppen.

Elfsborg hade en tuff match mot Djurgården och när stockholmarna pressade på för ett segermål var det istället Elfsborg som lyckades få med sig alla tre poäng efter ett ytterst märkligt självmål av Djurgårdsbacken Jacob Une Larsson i den 88 minuten.

Flera av matcherna kom att avgöras i slutminuterna, i Falkenberg där Helsingborg var på besök var det skåningarnas målvakt Anders Lindegaard som nickade in kvitteringen i matchens sista minut. I Stockholm kvitterade IFK
Göteborg mot Hammarby på övertid och Varberg kvitterade mot AIK i 89:e minuten.

IFK Norrköping leder fortfarande serien med 4 poäng ner till Malmö i en serie som är väldigt jämn. Det 10 placeringar mellan Malmö och IFK Göteborg, men bara 6 poäng. Givetvis finns det en stor besvikelse bland Stockholmslagen som inte har fått det att fungera. AIK, Hammarby och Djurgården var topptippade innan säsongen men har mycket kvar att bevisa.

Istället är det Varberg och Sirius som är säsongens stora utropstecken. Det känns som att flera lag kommer att byta placering med varandra i flera omgångar framöver. Men om inte IFK Norrköping ska dra ifrån för mycket gäller det för de andra lagen att börja vinna sina matcher.

Det är inte många lag som har övertygat spelmässigt. Just nu är fotbollen faktiskt ganska tråkig. Framåt händer det väldigt lite, i matchen mellan Elfsborg och Djurgården hade inget av lagen ett enda skott på mål. Det skjuts helt enkelt alldeles för lite. Sen tycker jag att det är tråkigt med alla filmningar och förstärkningar. Det här är vältränade män vi pratar om, att de vid minsta beröring ska falla och skrika som om livet håller på att rinna ur dem är faktiskt patetiskt.

You May Also Like