Gerd Altmann / Pixabay.

Insändare: Ett vandaliserat ekosystem

Det ser inte bra ut, det är rapport på rapport om att vi måste göra någonting. Vi lämnar över ett vandaliserat ekosystem till våra barn. Ett ekosystem som är så vandaliserat att man måste riva hela huset och bygga nytt. Vi har snart nått “the point of no return” som det heter på Engelska. När vi lyckas med att skada vårat ekosystem så svårt att det innebär dödsstöten för alla djur och människor. Vi har inte tekniken att bygga ett nytt ekosystem på jorden. Då blir vi tvungna att bosätta oss på en annan planet. Det blir då bara en tidsfråga innan vi lyckas med att utrota oss själva.

Greta Thunberg har rätt, men hon är ung och oerfaren så hon tas inte på allvar. Det är synd. Vi måste alla börja bry oss. Vi ser redan vilken inverkan som Covid-19 fått på miljön. I en av de få positiva följdeffekter av Corona så har miljön blivit bättre när utsläppen minskat. Vad händer när vi startar upp “ekonomin” igen? Det blir “business as usual”.

Vad kan du göra? Det finns gränser på vad du kan göra själv. Vi behöver klara direktiv. Hela världen måste komma överens. Vi ser tydligt att kapitalismen har sitt pris. När pengarna får styra så blir effekten på miljön katastrofal. Varje generation vill leva utan att bry sig om sitt ansvar för miljön. Mentaliteten är: lite till går väl, för det har gått förut!

WhiskyVargen

Gerd Altmann / Pixabay.

You May Also Like