Fogdö – Pershagen, söndag 17/6 – jämn dust med tabelltvåan

Referat Fogdö – Pershagen, söndag 17/6

Bortamatchen mot Pershagen, som ligger på 2:a plats i tabellen, blev en jämn uppgörelse. Bägge lagen var väldigt tajta bakåt och det dröjde 25min innan något lag kom till ett bra avslut. Våran backlinje med Adam, Italo, Linus och Furustig spelade grymt stabilt och avvärjde i stort sätt varje farlighet. Idag var vi också nogranna i markeringen när Pershagen hade hörnor (något vi inte varit i tidigare matcher) och vi kunde avstyra samtliga utan att det blev några farligheter. Vi skapar i slutet av halvleken två riktigt farliga lägen där vi borde fått utdelning men vi har inte rätta flytet just nu. Jag tycker att sett till spelet och farliga chanser att vi borde vi gått till halvtidsvila med en ledning.

Andra halvlek är lik den första, jämt spel, några chanser för bägge lagen och det känns som att det lag som gör första målet kommer att vinna. 20minuter in i halvleken gör Pershagen mål och efter det lyfter vi upp laget och pressar högre. I minut 30 slår Roine en härlig genomskärare in i straffområdet där Mogge gör en bra djupledslöpning. Pershagens målvakt kommer ut och går bara på Mogge och bägge rasar i backen. Där borde vi nog fått en straff, eftersom Mogge är först på bollen, men domaren blåser frispark för Pershagen. Vi fortsätter försöka men vi skapar sen inte några riktigt heta lägen utan vi förlorar den jämna matchen med uddamålet. Det känns lite surt för vi var idag värda att åka hem med poäng. Jag vill plussa våran backlinje och Gabriel i målet för en mycket stabil insats.

Redan på onsdag har vi nästa match och det är mot serieledarna Södertälje FK hemma. Vi möttes i premiäromgången och spelade 0 – 0 så vi får försöka göra en bra prestation och få med oss alla poängen i den matchen.