Aggressive Soccer Moms on tour i USA – Dag 4: Första spelningen

Första spelningen är inte bara avklarad, det gick dessutom riktigt bra. Under söndagen gör de sin andra spelning, denna gång i New York.

Så var det äntligen dags, lördag och den första spelningen av fyra. Det var ett uppsluppet gäng som satte sig i bilen på förmiddagen. Resan till New Bedford tog nära på fem timmar, då hann de även med en matpaus i New Haven, Connecticut där bland annat det anrika lärosätet Yale University ligger.

När de kom fram till spelstället No Problemo var det soundcheck som stod först på schemat. Sedan fick de lite tid över och gick för att se Providence-bandet Minibeast som faktiskt påminner en del om Aggressice Soccer Moms. Peter Prescott i Minibeast spelade för övrigt i det gamla punkbandet Mission Of Burma från Boston som bildades 1979.

När klockan slog 22.30 lokal tid klev Aggressive Soccer Moms på scenen för turnéns premiärspelning. Thomas Wahlström rapporterar att det gick skitbra och att de var väldigt uppskattade av publiken. En perfekt inledning på turnén med andra ord. Hela festivalen avslutades med det lokala bandet Picniclunch.

Efter spelningen var det bara att sätta sig i bilen igen raka vägen hem för att hinna få några timmars sömn. Nästa framträdande sker nämligen redan på söndagen och är en matinéspelning på ett ställe som heter Mama Tried i Brooklyn. På hemmaplan kan man nästan säga eftersom det är just i Brooklyn som bandet har sin bas.

Dagens låt, Silent Revolution, är hämtad från Aggressive Soccer Moms senaste album Quint.

Aggressive Soccer Moms består av Thomas Wahlström, Anders Bergström och Tom Holmlund. Bandet bildades 2017 och har släppt sju album. Nu är de aktuella med en USA-turné samt med nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me).

Foton: Åsa Wallén

You May Also Like