Under fredagen avslutades polisutbildningen för de 64 nya poliser som ska arbeta i Region Öst där Eskilstuna ingår… (Foto: Johnny Gustavsson, Polisen)

Nästa vecka får Polisregion Öst 64 nya poliser

På måndag nästa vecka får Polisregion Öst (där Eskilstuna ingår) 64 nya poliser. Under fredagen avslutade de sin polisutbildning.

Under fredagseftermiddagen fick de nya poliserna ta emot sina axelklaffar vid en högtidlig ceremoni. Efter bland annat inmarsch med fanbärare, framträdande av Mjölby Stadsmusikkår och förinspelat tal från Rikspolischef Anders Thornberg, välkomnades de nya polisassistenterna av regionpolischef Malena Grann.

Malena Grann, regionpolischef. (Foto: Johnny Gustavsson, Polisen)

– Ni har ett stort och viktigt uppdrag framför er, ett uppdrag där ni alla behövs. Våga vara er själva och håll kvar i den motivation, glöd och drivkraft som ni känner här idag. Stort grattis till avslutad polisutbildning och varmt välkomna till Polisregion Öst, sa Regionpolischef Malena Grann till de nya poliserna.

Malena Grann, regionpolischef. (Foto: Johnny Gustavsson, Polisen)

På måndag börjar allvaret

På måndag börjar de nya poliserna sin tjänstgöring i regionen. En av de nya poliserna höll tal vid avslutningsceremonin som representant för de nya polisassistenterna.

– Man har inte riktigt hunnit känna in och förstå att det är färdigt, det är nu det börjar sjunka in. Utbildningen och aspiranten har gått i ett. Jag har länge varit intresserad av polisyrket, och nu är jag på riktigt en del av den här verksamheten. Det är ganska stort och man blir stolt, säger Fredrik som kommer att tillhöra lokalpolisområde Katrineholm i Sörmland.

(Foto: Johnny Gustavsson, Polisen)

Specialistkompetens

Av de 64 nyutexaminerade poliserna har 12 stycken gått den funktionsinriktade polisutbildningen. Den funktionsinriktade polisutbildningen riktar sig till personer med akademisk examen som ska arbeta inom områden där verksamheten har ett särskilt behov av specialistkompetens med polisiära befogenheter, exempelvis utredare, analytiker och forensiker.

Läs också:

You May Also Like