Historisk match och historiskt mål på Tunavallen – 3 augusti 1924

Tunavallen invigdes 25 maj 1924. 3:e augusti 1924 spelades den första fotbollsmatchen i det nybildade seriesystemet där högsta divisionen hette “Allsvenskan”.

Det var IFK Eskilstuna som mötte Norrköpingslaget IK Sleipner. I 16:e … Läs mer “Historisk match och historiskt mål på Tunavallen – 3 augusti 1924”

Read more

Regeringen erkänner nu att EU:s klimatmål för Sveriges del inte kommer att nås

EU har en rad klimatmål där varje medlemsland måste minska utsläpp och effektivisera energianvändning. Allt för att EU ska leva upp till Parisavtalet. Men i en ny skrivelse till EU som SVT … Läs mer “Regeringen erkänner nu att EU:s klimatmål för Sveriges del inte kommer att nås”

Read more

Skakande vittnesmål från US-amerikanska kirurger om situationen i Gaza: “Det handlar om ett folkmord!”

US-amerikanska seriösa medier har intervjuat kirurger från USA som frivilligt verkat vid sjukhus i Gaza-området, samtidigt som den israeliska krigsmaktens bombningar och massakrer pågått.

Kirurgerna Mark Perlmutter och Feroze Sidhwa har i … Läs mer “Skakande vittnesmål från US-amerikanska kirurger om situationen i Gaza: “Det handlar om ett folkmord!””

Read more

Vågen av israeliska massakrer på civila fortsätter skölja över Gaza – Dödandet fortsätter också på Västbanken

Idag på morgonen skördade en israelisk attack i norra Gaza-området 16 palestiniers liv, och i söder, i Khan Younis östra del, har minst 81 palestinier dödats och fler än 250 skadats.

Attacken … Läs mer “Vågen av israeliska massakrer på civila fortsätter skölja över Gaza – Dödandet fortsätter också på Västbanken”

Read more