Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Explosion i Vilsta i Eskilstuna under natten mot lördag

Strax före klockan fyra natten mot idag lördag larmades polis och räddningstjänst till ett företag på Pressargatan i Vilsta industriområde i Eskilstuna. Det med anledning av att ett vittne hört en hög smäll i området.

När polis anlänt till platsen visade det sig att något exploderat inne i en lokal, och att fönsterrutor gått sönder. Brottsplatsen spärrades i samband med detta av.

– Nationella bombskyddet har involverats i ärendet för att bistå med den kriminaltekniska undersökningen. Hundförare har sökt av området, och vissa föremål har tagits i beslag. Vi har också säkrat filmer från övervakningskameror i området, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Ingen person ska ha skadats i samband med nattens händelsen. Rättsläget är allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget har ingen gripits.

Fritagen mördare gripen i Strängnäs

Den 17-åring som för en tid sedan fritogs från Kriminalvården i samband med ett tandläkarbesök i Södertälje har nu gripits i Strängnäs.

17-åringen ska ha gripits i samband med en husrannsakan mot en bostad i ett annat ärende.

17-åringen dömdes tidigare nu under våren. Det för att ha mördat en 55-årig man på ett gym i Stockholm. Mannen som sköts ihjäl var inte det tilltänkta offret, utan ska ha skjutits av misstag när han skulle ingripa för att stoppa skjutningen.

Kortvarig tid i frihet

Minst två maskerade och beväpnade personer hotade Kriminalvårdens personal och fritog på så sätt den morddömde 17-åringen tidigare nu under april. Sedan dess har han varit på fri fot. Men under fredagskvällen greps han alltså av Polisen i en bostad i Strängnäs.

Väktare misshandlad i centrala Eskilstuna

Vid lunchtid under fredagen larmade en väktare i centrala Eskilstuna. Väktaren hade på platsen blivit misshandlad av en gärningsman som sedan avvek från platsen.

Ambulans anslöt till platsen för att göra en bedömning av skador och eventuell läkarvård.

Hot och våld mot tjänsteman

Väktaren ska ha ingripit i samband med en stöld ur en butik på Kungsgatan i centrala Eskilstuna. Gärningspersonen är nu misstänkt för hot och våld mot tjänsteman.

– Den som sett något i samband med denna händelse vid lunchtid under fredagen får gärna höra av sig till oss och berätta det, säger Angelica Israelsson Silfver.

Polisens tipstelefonnummer är som vanligt 11414.

– Utöver detta har vi under kvällen och natten mot idag lördag haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolycka med rådjur samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

You May Also Like