Varning för halka!

Det blev till slut vinter i Eskilstuna, i år igen. Nu handlar mycket om vad som händer på vägarna, att man inte ska ge sig ut i trafiken om man inte måste. Nyheterna rapporterar om avåkningar och värre olyckor. Det årliga kaoset är här!

Men tro inte att du är säker från olyckor bara för att du lämnar bilen hemma, eller som jag, inte har någon bil alls och promenerar till jobbet. En sträcka som brukar ta ungefär 30 minuter, idag tog den nästan en timme. Med skridskor hade det tagit 15 minuter för det var isbana hela vägen.

Man kan undra vad kommunen får betala när det kommer till sveda och värk varje vinter? För med så isbelagda trottoarer går det knappt att undvika olyckor. Plogen gör sitt, det vill säga plogar bort all snö men lämnar gångbanorna blanka av is. Ännu värre är det där plogens grova däck gör att isen blir alldeles knotig.

Om det är svårt för mig att ta sig fram kan jag tänka mig hur svårt det är för vår äldre population, eller de som är handikappade. Förhoppningsvis blir det sandat under dagen, eller så gör solen sitt och jag får gå mina 2,5 kilometer i smutsig slask. Hur som helst, ta det försiktigt om ni ska ge er ut, oavsett om det är med bil eller ben.

You May Also Like