Protestaktion i Stockholm: USA:s blockader mot Kuba och Venezuela dödar!

Insändare: Eva Björklund

Texten också publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Solen sken över Soltorget i Stockholm på lördagen när mäktiga banderoller förde ut budskapet, som inte kunde undgå någon – också på engelska riktad till den strida strömmen av förbipasserande turister, många från USA.

Trubadurer livade upp stämningen med tonerna av Guantanamera. Under ackompanjemang av musik och dans delades under en timme ut nästan 400 flygblad, vilka på ett tilltalande och tydligt sätt upplyste om USA:s utsvältningsblockad mot Kubas och Venezuelas folk.

Budskapet spreds om hur supermakten och den självutnämnda världspolisen USA skrämmer bort de företag från hela världen som vill handla med Kuba, sälja livsmedel och läkemedel samt frakta livsviktiga basprodukter till landet. De som inte vill acceptera USA:s överhöghet anklagas för att bryta blockaden och bestraffas av USA, med skyhöga “böter”, förbjuds att handla på USA:s inhemska marknad eller blir helt enkelt hindrade från att angöra sin destination med sin last.

Denna manifestation på Soltorget kommer att ske en gång i månaden, framöver. De som önskar delta och visa sin avsky mot dessa kriminella handlingar kan kontakta Eva Björklund eller Svensk-kubanska Föreningens Stockholmsavdelning.

USA måste tvingas att:

-följa internationell lag!

-respektera Folkrätten!

-häva blockaden mot Kuba, Venezuela och Iran!

-ta hem sina krigsfartyg till egna farvatten!

You May Also Like