E.ON uppmanar alla som blivit drabbade att göra en polisanmälan…

Elbolag varnar för elräkningsbedrägerier

Ett drygt hundratal E.ON-kunder har nu i dagarna utsatts för bedrägeriförsök. Bedragarna ringer upp kunder, anger att elfakturan blivit fel, och att kunderna ska få pengar tillbaka. Bedragarna begär sedan att kunden ska legitimera sig med bank-id eller bankdosa för att E.ON ska kunna betala tillbaka pengar.

– Tro dem inte! Det är inte sant. Vi går aldrig tillväga på det sättet, säger Mikael Bladh, chef för Fakturering & Betalning på E.ON.

Elpriskompensation

Svenska Kraftnät presenterade i förra veckan ett förslag till elpriskompensation i Sverige. Ska det bli verklighet måste Energimarknadsinspektionen först godkänna förslaget.

– När det väl är beslutat kommer vi på E.ON att informera våra kunder om hur utbetalningen ska ske. Det kommer inte att ske per telefon. Vi kommer således inte att ringa våra kunder om elpriskompensation, säger Mikael Bladh som uppmanar alla till försiktighet vid användning av bank-id.

Utsatta uppmanas polisanmäla

– Kontrollera alltid noggrant att det är rätt part som du signerar mot. Vi på E.ON uppmanar aldrig våra kunder att avvända sin bankdosa eller att uppge bankkontonummer. Handlar det om bedrägeri så uppmanar jag alla att polisanmäla det, säger Mikael Bladh.

Läs också:

You May Also Like