Brottsplatsen tros vara vid en gång- och cykeltunnel mellan Röksta och Skiftinge…

Skottlossning mellan Årby och Skiftinge i Eskilstuna – Tonåring gripen

Strax efter klockan åtta på måndagskvällen fick Polisen uppgifter från fler håll om höga smällar i Eskilstuna. Smällarna ska ha hörts mellan stadsdelarna Skiftinge och Årby. Flera patruller åkte ut till platsen för att utreda vad som hade inträffat.

Efter en stund rapporterade en polispatrull in en misstänkt brottsplats. Det ska vara i anslutning till en gång- och cykeltunnel under motorvägen E20 (en slags fortsättningen av Sundbyvägen i Röksta).

Gång- och cykeltunneln under E20 (mellan Röksta och Skiftinge).

Tonårig man gripen

– Ingen skadad person har påträffats. Flera personer och fordon har kontrollerats, och en tonårig man är gripen misstänkt för grovt vapenbrott, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Polisen arbetar under måndagskvällen vidare med undersökningsåtgärder och förhör. Den misstänkta brottsplatsen var avspärrad i samband med att det gjordes en brottsplatsundersökning, men den avspärrningen hävdes senare.

– Den gripne tonåringen ska förhöras på polisstationen. Sedan kommer åklagare att ta ställning till huruvida han ska anhållas. Rättsläget är för närvarande grovt vapenbrott, säger Johnny Gustavsson.

Extra polisnärvaro i Årby och Skiftinge

Under måndagskvällen är Polisen extra synlig i stadsdelarna Årby och Skiftinge.

Uppdatering tisdag morgon (21/2)

Under natten mot idag tisdag tog åklagare beslut om att den gripne tonåringen inte längre skulle vara frihetsberövad, och gripandet hävdes. Han är dock fortsatt misstänkt för grovt vapenbrott, heter det. Men ingen är alltså längre frihetsberövad i ärendet. Polisen arbetar dock vidare med ärendet idag tisdag.

Johnny Gustavsson, Polisen.

You May Also Like