Total Misär – Socialistisk punk från Sörmland

Total Misär bildades bildades 1989 i Mariestad men idag har de sin bas i sörmländska Gnesta. Bandet existerade fram till 1996 och släppte under den tiden ett par demokassetter. Men nu är de tillbaka, de säger själva att återföreningen inte är någon nostalgitripp, att det är på fullt allvar. Det hörs faktiskt på deras nya skiva Bortom mörka hav. Total Misär är här för att stanna.

Bandet är socialistiskt och tar ställning mot rasism, sexism och alla andra former av orättvisor. Man hör att bandet har växt upp på 90-talet med den stora svenska melodiösa punkvågen och delade ofta scen med de stora banden på den tiden. Jag kan tänka mig att band som Strebers, Dia Psalma och Cosa Nostra har influerat Total Misär ganska mycket.

Total Misär är melodiösa, de sjunger på svenska men trots det är det inte trallpunk. De är helt enkelt mycket hårdare för att ta plats i den svängen. När det handlar om punk vill ju folk gärna sätta ett prefix, alltså det som förklarar vilken sorts punk det handlar om. Jag känner att det inte behövs här. Total Misär är kort och gott punk.

Deras nya skiva Bortom mörka hav är som sagt riktigt bra och de är ett band som behövs. Medan många gamla band återförenas för att bränna av sina gamla klassiker finns det ändå band som kommer tillbaka av olika anledningar. Total Misärs anledningar är bland annat att bli en aktiv del av den spirande punkrörelsen samt vilja krossa samhällets klassklyftor.

Det går att lyssna på Bortom mörka hav på bandets Bandcampsida där skivan även går att beställa.

You May Also Like