Second Class Kids Magazine nummer 5

Nu är nya numret av Second Class Kids Magazine ute. Här fortsätter redaktionen att dissekera den svenska punkscenen. Jag må vara jävig eftersom jag är med och gör tidningen men det känns som att den utvecklas mer och mer för varje nummer, både gällande innehåll och kvalitet.

Från början var Second Class Kids Magazine fokuserat på de band som var kopplade till skivbolaget Second Class Kids Records men sedan förra numret har krutet lagts på hela den svenska punken. Och när vyerna vidgades öppnades det nya dörrar. Nu har tidningen bland annat två externa skribenter som står för fanzine- och skivrecensioner.

I det här numret har jag dels åkt till Örebro och intervjuat delar av gänget som gör podcasten Nere På Noll där mycket av snacket så klart handlar om hardcore. Sen snackade jag med Ingo i No Fun At All före deras spelning i Uppsala i somras. Han fick så klart berätta om incidenten med Sick Of It All och hans känslor kring det. Slutligen blev det en kortare intervju med Kapten Grå som är aktuell med sin nya skiva Den Lille Kemisten.

Den sista intervjun har Kenny “Rille” Sörberg styrt upp med Varnagel. Det är en ingående men även en väldigt personlig intervju. Han lyckas som vanligt att få högst interna händelser att bli både underhållande och intressanta. Intervjun sträcker sig över tre uppslag och det rycker ofta i smilbanden. I Rilles enkät om musikens betydelse har han lyckats att få med ett par väldigt spännande deltagare.

Marcus Ericsson (Quarantine Fanzine), som står för skivrecensionerna, tar oss även med på en resa genom landets hardcorescen där vi får aktuella nyheter. Martin Johansson (Grönpeppar Records) står för fanzinerecensionerna.

Tidningen går att skaffa via Second Class Kids Webshop, den följer även med gratis vid alla beställningar därifrån.

You May Also Like