Bildskapare: Marek Studzinski / Pixabay.

Symbolpolitik – Richard Jomshof (SD) vill förbjuda islamiska symboler

Richard Jomshof (SD) har kommit med ett nytt utspel. Nu vill han att islamiska symboler ska förbjudas.

“De representerar någonting som är väldigt farligt. Någonting som är väldigt dåligt. På samma sätt som det nazistiska hakkorset är förbjudet måste också islamiska symboler förbjudas”, säger Richard Jomshof till Aftonbladet.

Som exempel nämner han halvmånen, som egentligen är mera lik en månskära enligt min mening, som borde förbjudas.

Lite lustigt att han nu jämför det nazistiska hakkorset med den islamiska halvmånen, eftersom Sverigedemokraterna ju har sina rötter i just nazismen, och att företrädare för SD titt som tätt spökar ut sig med just hakkors. Likaså att SD-politiker lite då och då umgås med NMR (den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen) där de känner sig “som fisken i vattnet”.

Den halvmåne Richard Jomshof nu vill förbjuda finns på Turkiets flagga. En röd flagga med en vit halvmåne och en vit stjärna. Turkiets flagga kallas även den Ottomanska flaggan.

“Halvmånen och stjärnan har under lång tid använts som symbol för Anatoliet, även innan islam blev den dominerande religionen. I och med det turkiska sultanatet kom halvmånen och stjärnan att representera islam i början av 1800-talet”, skriver Wikipedia.

Med tanke på att SD nu bytt åsikt och vill att Sverige ska gå med i Nato, där Natomedlemmen Turkiet har en flagga med denna förhatliga islamiska symbol, blir den logiska konsekvensen av Richard Jomshofs utspel att den turkiska flaggan borde förbjudas i Sverige.

“Vi” ska alltså som Nato-medlemmar strida sida vid sida med Turkiet, samtidigt som den turkiska flaggan ska förbjudas.

Undrar vad Erdoğan tycker om den “passningen”. För jag tror inte att Richard Jomshof har som medveten avsikt att “sätta käppar i hjulet” på Nato-processen.

Nu är ju inte Richard Jomshof vem som helst. Förutom riksdagsledamot för (SD) är han ordförande i riksdagens Justitieutskott. Då får det en viss “tyngd” när en sådan prominent politiker uttalar sig.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like