Smaklig måltid – Smörgåstårta prydd med hakkorsflaggor gillas av SD-politiker

Jag sitter och bläddrar bland gamla bilder som jag sparat av någon anledning. Inte egna bilder utan bilder som jag hittat i tidningar och på andra ställen och som jag tänkt kan komma till användning på ett eller annat sätt.

En av dessa bilder är från Hallandsposten 14 juni 2017. Det är en bild på några SD-kvinnor klädda i nationaldräkt inför nationaldagsfirandet 6 juni. En av kvinnorna är Stina Isaksson, “toppnamn” och kommunpolitiker för SD. På en infogad bild ser man en smörgåstårta som är dekorerad med flera hakkorsflaggor.

Ingressen till artikeln i Hallandsposten:

SD:s toppnamn i Hylte, Stina Isaksson, firade nationaldagen iförd svensk folkdräkt — och passade även på att gilla ett Facebook-inlägg med naziflaggor på en smörgåstårta. Hon markerade med ett hjärta under bilden, som lagts ut av en FB-vän som är öppen nazist”.

Under Stina Isakssons “gillahjärta” kan man läsa vad en annan Facebookvän skriver:

“Man tänker på vår kära Gustav Vasa och A.H, (Adolf Hitler. Min anmärkning) sen blir man hungrig på smörgåstårta…”

Med tanke på att SD nu välkomnats in i den borgerliga stugvärmen och att Jimmie Åkesson bedyrar hur rent man håller mot medlemmar som uttrycker nazistiska och/eller rasistiska åsikter, kan det vara på sin plats att påminna om hur rent det var för bara fem år sedan.

En ledande SD-politiker som har en Facebook-vän som är öppen med sin nazism. En SD-politiker som markerar med ett hjärta för tårtan med naziflaggor.

Och det är ju bara ett par dagar sedan en annan framstående SD-politiker uttryckte sig hånfullt över Anne Frank, den lilla judiska flickan som dog, 15 år gammal, i nazisternas utrotningsläger Bergen-Belsen.

PS. Hur det gick för Stina Isaksson? Hon sitter i kommunfullmäktige och är ordförande för SD. Man får möta henne i en intervju i Företagarna Nyheter: “Möt Stina Isaksson, ordförande i Sverigedemokraterna i Hylte”.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like