När de klarat av en promenad utan att att krångla brukar jag sticka åt dem var sitt litet köttben att gnaga på, säger en med sitt dressyrprojekt påtagligt nöjd Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson: “Förr kunde någon av dem ibland vara lite vild”

SD-ledaren Jimmie Åkesson meddelar nu att han gjort rejäla framsteg i det dressyrprojekt som han och partiet under en tid varit engagerade i.

– Framstegen har varit påtagliga och det är naturligtvis glädjande, säger Åkesson.

Samtidigt tycks han i ödmjukhetens tecken vilja något tona ner sin prestation.

– Jag måste säga att alla tre har svarat jättebra på dressyren. Visst, förr kunde någon av dem ibland vara lite vild, men numera är det nästan aldrig någon som ens drar i kopplet, säger han.

Den nöjde SD-ledaren vill dock betona att han har planer på att finslipa dressyren några steg till.

– Jag räknar faktiskt med att snart alla tre skall kunna pissa på kommando, och då förstås på ställen och objekt som jag pekar ut. På så sätt ska vi få en riktigt bra ordning i landet. Sverige förtjänar verkligen det, menar Åkesson.

På frågan om hur han ser på regeringsbildningen efter valet i höst skrattar Åkesson och säger att han förstås räknar med att socialistpacket, centerextremisterna, vänstervilden och kulturmarxisterna ska sparkas ut och berövas allt inflytande. Majoriteten av regeringsposterna skall besättas av hans hundar och deras valpar. Själv kommer han tillsammans med några enstaka partivänner att inta strategiskt avgörande positioner.

– Efter en tid ska vi sedan ersätta de flesta valparna med egna självgående partimedlemmar. Folk som inte behöver koppel utan bara tydlig ordergivning.

– Jag skall erkänna att planen inte är helt “made in Sölvesborg”. Vi har i partiet noggrant studerat en regeringsbildning i  Tyskland 1933, tillägger Jimmie Åkesson och ler – en aning drömskt.

På frågan om det inte finns några låtsassocialdemokratiska valpar som han funderat lägga bud på säger SD-ledaren att vad gäller chefredaktören på tidningen Folkbladet, Widar Andersson från Norrköping, så är köpet redan så gott som i hamn.

– Och sedan har vi tittat på ett kommunalråd i en mellansvensk stad. Han verkar faktiskt riktigt lovande.

You May Also Like