Kjells Bänk. Foto: Grönpeppar Records / Kjells Bänk

Svensk punk i fokus denna fredag

Både Second Class Kids Records och Grönpeppar Records har en hel del på gång nu. Under den här veckan har det släppts musik digitalt från de båda skivbolagen och snart kommer även de fysiska skivorna.

Björnarna – På spåret (Second Class Kids Records)

De uppländska grabbarna i Björnarna har släppt ännu en singel från deras kommande skiva med nyinspelningar av gamla låtar. På spåret är en favorit som varken handlar om Ingvar Oldsberg eller Kristian Luuk. Den handlar om att stämpla ut från livet. Hela albumet Historierevisionism släpps i slutet av maj.

Stryparn – Som ett löv (Second Class Kids Records)

Stryparn från Lastkaj 14 fortsätter att ge ut covers på gamla halvobskyra trallpunkfavoriter. Och just den här låten är faktiskt en gammal favorit som skrevs och spelades in av Boråsbandet Asbest 1992. Jag hörde den första gången på en samlingskassett 1995 och trots att jag sällan lyssnar på den nuförtiden sitter refrängen lika starkt som betong.

Kardinalen Synd – Kardinalens femte (Second Class Kids Records)

Det här är ett av landets bästa band i mitt tycke och nu finns hela deras nya album på en streamingtjänst nära dig. Med viktiga texter och catchy melodier visar Kardinalen varför de tillhör toppen av svensk punk. Det här albumet finns att beställa från Second Class Kids Records

*********

Grönpeppar Records fortsätter att ge ut skivor med punkens yngre generationer. Den 28 februari släpper de tre CD-skivor med Kjells Bänk, ZtereotypernA och Konsumenterna. Två av banden har även spelat in musikvideos till de kommande låtarna.

ZtereotypernA – Skrik inte på mig! (Grönpeppar Records)

Kaxig svensk punk från Örebro vilket är klart spännande. ZtereotypernA släppte sin debut förra året på J. Terrac Records vilket var en splitskiva med Skräp. Det nya albumet Svea Rikes Hjärtinfarkt innehåller 12 låtar.

Kjells Bänk – Why I Hate The World (Grönpeppar Records)

Skellefteågänget Kjells Bänk är inte gamla men låter ändå som att de har legat på det amerikanska skivbolaget Epitaph under många år. Det ska bli väldigt intressant att höra alla låtar på skivan för det här var överraskande bra.

Konsumenterna – Sixten har fått nog (Grönpeppar Records)

Det här är svensk punk med spår av tidiga Asta Kask, rått och argt så att säga. Att Grönpeppar Records ger ut den här skivan förvånar mig inte, det känns som att det är lite av deras signum.

You May Also Like