Svårt för kvinnor att förena normalt liv med jobb

En majoritet av de som jobbar på hotell och restauranger har problem med att kombinera arbetet med fritiden. Det är kvinnor som är värst drabbade. Det visar en aktuell medlemsenkät från Hotell- och restaurangfacket.

Av de 2500 medlemmar som besvarat enkäten är 69 procent kvinnor och 32 procent män. Fackets medlemmar arbetar bland annat som kock, receptionist, restaurangbiträde, servicepersonal, bartender, barista, städpersonal och kallskänka.

Brister i schemaläggning gör det är svårt att veta vilka tider de behöver barnomsorg. Resor, biobesök och middagar med familjen måste ställas in i sista minuten.

Flera medlemmar berättar att de har svårt att boka tid hos läkare eller att de tvingats ställa in läkarbesök trots att de beviljats ledighet.

Överenskomna schema ändras ofta. Många har oregelbundna ledigheter och åtta procent uppger att de aldrig är lediga två dagar i sträck.

Liknande artiklar:
Att jobba på krogen är för många ungdomar det första jobbet. Bilden av ett till
Den sista riksdagsdebatten innan valet har hållits. Detta var en av dom sista uppgifterna som
Socialdemokraterna vill slopa den så kallade straffrabatten för unga. Straffrabatt innebär att brottslingar under 21
Migrationspolitiska S-föreningen förklarade redan inför Almedalsveckan sommaren 2017 att man skulle genomföra en utvärdering av