På E20 vid Folkesta i Eskilstuna var flera fordon inblandade i en trafikolycka – Under måndagsmorgonen har flera trafikolyckor rapporterats in… (Foto: Anne-Lie Pettersson)

Stora problem i trafiken runt Eskilstuna just nu!

I samband med att snön drog in över Sörmland och Eskilstuna har rapporterna om trafikolyckor strömmat in. En del av olyckorna har haft mycket stor påverkan på övrig trafik med långa köer som följd. Temperaturen är på väg upp mot plussidan, och väglaget är allt annat än bra.

Strax före klockan sex på måndagsmorgonen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till länsväg 214 vid Hållsta i Eskilstuna. Det med anledning av en viltolycka. Enligt SOS-larmet hade en bilist krockat med en älg på platsen.

Älgen försvann

– Föraren, en man i 70-årsåldern, ska inte ha fått några allvarligare personskador. Bilen däremot ska ha fått en intryckt front och skador på motorhuven. Då älgen verkade ha lämnat platsen kallades eftersöksjägare in för att försöka lokalisera älgen och kontrollera dennes mående. En anmälan om viltolycka kommer att skrivas, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Kökrock på E20

På E20 i Eskilstuna har flera trafikolyckor rapporterats in under måndagsmorgonen. Strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till E20 i höjd med Folkesta i Eskilstuna (se bild). Det med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet skulle en kollision ha inträffat med flera bilar iblandade. Uppemot åtta bilar kan ha varit inblandade i den olyckan. Långa köer bildades. Flera fordon kommer att behöva bärgas från platsen under förmiddagen.

Lastbilsolycka på 56:an

Utöver detta har flera andra trafikolyckor rapporterats in under måndagsmorgonen runt om i Eskilstuna och Sörmland. Bland annat en på Riksväg 56 mellan Eskilstuna och Kvicksund. Där ska en eller två lastbilar ha varit inblandade i någon form av olycka och sedan blivit stående på vägen och blockerat övrig trafik. Även flera andra olyckor har rapporterats in från just 56:an mellan Eskilstuna och Västerås.

Gul varning från SMHI

Det råder gul varning över hela Sörmland och trafikanter varnas för bland annat snömodd, dålig sikt och snörök. Den gula varningen väntas bestå under måndagsförmiddagen. Den som inte nödvändigtvis behöver ge sig ut i trafiken uppmanas stanna hemma tills ovädret lugnat ner sig…

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

You May Also Like