I stadsdelen Skogsängen i Eskilstuna är stora delar av marken fortfarande täckta av snö – Bilden är tagen under torsdagsmorgonen…

Våren får stå tillbaka i Eskilstuna – kallare temperaturer väntar

De senaste dagarna har många Eskilstunabor fått vårkänslor. Kanske inte så konstigt – mycket sol och eftermiddagstemperaturer på runt 10 plusgrader. Men redan till helgen väntar betydligt kallare väder. För att använda ett slitet uttryck, det blir ett bakslag för våren.

Februari månad blev ovanligt mild för årstiden med flera plusgrader eftermiddagstid. De senaste dagarna har vi haft mycket sol och höga eftermiddagstemperaturer. Men redan till helgen vänder det, och det blir åter lite mer vinterlika temperaturer – eller normala temperaturer för årstiden.

Sjudygnsprognos för Eskilstuna

Idag torsdag kan vi i Eskilstuna vänta oss ytterligare en vårlik dag med sol och höga temperaturer under eftermiddagen. Men redan i morgon fredag blir det svalare. Huruvida det kommer någon snö är lite svårt att säga i nuläget, men det är inte helt otänkbart att det under den kommande perioden kan falla någon enstaka snöflinga.

Nästa vecka blir kall

I slutet av helgen (på söndag) kan vi i Eskilstuna få flera minusgrader, åtminstone under morgontimmarna. Sedan ser hela nästa vecka ut att kunna bli kall med flera minusgrader dagtid. I mitten på nästa vecka kan temperaturen närma sig 10 minusgrader. Inom den närmaste tiden ser inte SMHI att någon ny mildluft är på väg in över vårt område, så det blir till att behålla vantar och halsduk ett tag till.

Under torsdagsmorgonen fick tidningen eFOLKET:s reporter skrapa rutorna på sin bil – och det verkar som att isskrapan kommer att få jobba ett tag till under den närmaste perioden…

You May Also Like