En syn vi helst vill slippa se nu under sommaren…

Stor risk för skogs- och gräsbränder i Eskilstuna

Räddningstjänsten i Eskilstuna går nu ut och varnar för att det är torrt i skog och mark. Faktum är att man avråder från att elda utomhus i stora delar av Sörmland – bland annat i Eskilstuna.

Det är torrt i skog och mark och risken för skogs- och gräsbränder är just nu påtaglig, och den ökar för varje dag som går. Än så länge finns det inget eldningsförbud, men Räddningstjänsten avråder alltså från att elda.

Får man grilla?

Midsommarhelg, semestertider, sommar och sol – det betyder för många att det ska grillas.

– Visst kan man elda i fasta grillar och trädgårdsgrillar, men man ska se till att alltid ha tillgång till vatten ifall olyckan är framme, säger Räddningstjänsten.

Extrem och långvarig värme

Från och med nu och de närmaste 10 dygnen kommer vi runt Eskilstunatrakten att ha mycket sol och eftermiddagstemperaturer på 30 eller strax under 30 grader varmt – varje dag. Beslutet om avrådan från att elda gäller tills vidare och kommer att omprövas om några dagar. Men som väderprognosen ser ut nu är det alltså högtrycksbetonat väder som gäller den närmaste tiden med mycket höga temperaturer.

Eventuellt eldningsförbud nästa vecka

Eftersom det torra och varma vädret nu väntas pågå den kommande perioden så finns det stor risk för att Räddningstjänsten kommer att gå ut med ett eldningsförbud i början på nästa vecka, men i nuläget avvaktar man alltså prognosen för varje dag som går…

Läs också: Ny brandstation i södra Eskilstuna

You May Also Like